Állás Ausztria

Tervezz hosszútávra vagy rövidtávra!

Ausztriában a szállodaiparban éves (határozatlan idejű) vagy szezonális jellegű (határozott idejű) munkák közül válogathat a munkavállaló.

Éves állás

Az éves munka határozatlan idejű munkaszerződést foglal magába. Éves munkaszerződés során a vendéglátó egység egész évben nyitva tart és fogad vendégeket, ez azt is jelenti, hogy a hotel személyzetére egész évben igényt tartanak. A szálloda forgalmától függően lehetnek úgynevezett holtszezonok, holtidőszakok, amikor a kevesebb foglalás van és vendégek száma is jóval kevesebb az átlagosnál. Ilyenkor gyakran adnak a munkavállalóknak fizetett szabadságot is. A munkabeosztás általában heti 5 nap 2 nap pihenővel.

Szezonmunka

A szezonális jellegű állásoknál megkülönböztetünk téli illetve nyári szezont. A szezonmunka határozott idejű munkaszerződést foglal magába. A téli szezon kezdete eltérő, általában novemberben vagy decemberen indul és 3-4 vagy akár 5 hónapig is tarthat. A nyári szezon leggyakrabban májusban vagy júniusban indul és 4-5 vagy 6 hónap hosszúságú is lehet. Természetesen itt is vannak kivételek és eltérő időpontok pl. sípálya menti és síparadicsomban vagy egyéb frekventált helyen elhelyezkedő szállodák, hotelek, apartmanok. A szezon hosszúságát az időjárási tényezők is befolyásolják, időjárástól függően lehet hosszabb vagy rövidebb is a szezon! Ha a munkavállalóval meg vannak elégedve, akkor hosszútávra számolnak vele és visszavárják a következő szezonokra is! A munkabeosztás általában heti 6 nap 1 nap pihenővel.

Ausztria tartományai

Bécs (Wien)

Őrvidék (Burgenland)

Karintia (Kärnten)

Stájerország (Steiermark)

Felső-Ausztria (Oberösterreich)

Alsó-Ausztria (Niederösterreich)

Salzburg

Tirol

Vorarlberg

Forrás: Wikipédia

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva