A sikeres állásinterjú titka

Néhány jó tanács a sikeres állásinterjúhoz

Nem csak Ausztriába készülőknek

Amikor meghozzuk azt a döntést, hogy külföldön vagy itthon szeretnénk munkába állni és megvan már a képesítésünk és az önéletrajzunkat is elkészítettük, ezzel a megpróbáltatások sora még nem ért véget, ugyanis a munkaadónknál egy szűrőn vagyis egy rostán át kell jutnunk, ami nem más, mint az állásinterjú. Ez azért nagyon fontos része a munkába állás előtti időszaknak, mert a munkáltató a jó önéletrajz és a minőségileg elkészített motivációs levél mellett ez alapján az interjú alapján hoz döntést arról, hogy az adott munkakörre jelentkező-e a legalkalmasabb az adott feladat betöltésére. Olyan helyzet is adódhat, hogy egy pozíció betöltésére több embert keresnek a feladatok megosztása miatt, így a sok jelentkezőből válogatja ki a munkaadó a számára legjobbnak ítélt, leendő munkavállalóit. Az állásinterjúra azért is nagyon fontos jól felkészülni, mert ez az első találkozás a munkaadónkkal, vagy a beszélgetésen jelen lévő személyzetisekkel, akik gyakran az első benyomások alapján vonják le a következtetéseket! Többen is félünk attól, hogy erre a „szerepjátékra” hogyan készüljünk fel, mert bizonytalannak érezzük magunkat tartva a főnök, vagy HR-es csoportvezetők reakcióitól, az esetlegesen feltett kérdéseiktől! Éppen ezért, hogy ezeket a hirtelen felmerülő bizonytalanságokat megpróbáljuk szétoszlatni cikkünk témájában a sikeres állásinterjú elkészítéséhez adunk néhány tanácsot, amelyek pozíciótól és országtól függetlenül bárhol megállják a helyüket akár hova megy az ember beszélgetésre. Az interjút úgy kell elképzelni, mint egy szerepjátékot, vagy egy párbeszédet, ahol a csoportvezetőé, vagy a vezéré általában a kérdező szerep, a mi feladatunk pedig az, hogy a megszerzett tapasztalatunk és tudásunk alapján pontosan és jól érthetően válaszoljunk a feltett kérdésekre.

Nagyon figyeljünk a nonverbális kommunikációnkra!

Nagyon figyeljünk a nonverbális kommunikációnkra is, azaz a nem nyelvi jelekkel történő megnyilvánulásainkra! Ezalatt azt értjük, hogy interjúztató partnerünkkel tartsunk állandó szemkontaktust, gesztusainkat is használjuk bátran, mert ezeknek gyakran fontosabb szerepük van mint csak az önmagukban kimondott szavaknak. Ugyanis a munkaadónk már a testbeszédünkből is le tudja vonni azokat a következtetéseket, hogy mikor vagyunk idegesek egy adott kérdés megválaszolásánál, illetve azt is ki tudja deríteni melyik kérdésnél jövünk igazán zavarba! Ennek elkerülése érdekében ajánlott, hogy testtartásunk is sugározzon nyugodtságot, magabiztosságot, legyünk határozottak, de ne túlságosan, mert az rossz fényt vethet ránk az interjún jelenlévők szemében.

Ügyeljünk az állásinterjú során a vokális kommunikációra is!

Ügyeljünk az állásinterjú során a vokális kommunikációra is. Ezalatt azt értjük, hogy játszunk a hangunkkal legyen benne különböző erősség, továbbá a jelentősebb dolgokat hangsúlyozzuk ki! A lényeg, hogy a kérdésekre adott válaszainkkal tartsuk fenn az érdeklődést az interjúztatónkban ne érezze azt, hogy unalmas számunkra a társalgás ! Az adott cégből/munkáltatóból is készüljünk fel, hogy milyen sajátosságai vannak, miket érdemes róla tudnunk! Az interjúszituációt amennyiben lehetőségünk van rá próbáljuk már el előre egy jó barátunk vagy családtagunk bevonásával, aki felteszi nekünk a várható kérdéseket és figyeli, hogy mennyire határozottak a válaszaink és menyire vagyunk magabiztosak! Az általános tanácsok után nézzük az idegen nyelvű állásinterjúra való készülés során lévő fontosabb tudnivalókat!

Mire figyeljünk idegen nyelvű állásinterjú során?

Gyakori hibák, amiket elkövetnek és tanácsok amivel sikeres lehetsz

Ne feledjük a "kínos csendnél" bármi jobb

Az adott nyelvet mindenképpen használjuk társalgási szinten vagy olyan szinten, amit a leendő munkaadó elvárhat a pozíció betöltése során!  Ha az interjú alatt nem jutnak eszünkbe az idegennyelvű szavak vagy kifejezések ne essünk kétségbe! Próbáljuk meg más általunk ismert szavakkal körülírni a mondandónkat vagy egyszerűen kerüljük az olyan válaszokat , amiket nem tudunk megfogalmazni. Fontos, hogy nem kell a tökéletességre törekednünk, azaz ha hibásan beszéljük a nyelvet még mindig jobb, mintha nem mondanánk semmit!

Kérdezzünk vissza nyugodtan ha nem értjük!

Ha nem értjük az interjúztató által feltett kérdést, nyugodtan és illedelmesen kérjük meg, hogy ismételje meg, mert nem értettük. Ha továbbra is problémánk adódik a kérdés megértésével, akkor inkább mondjuk meg, hogy ezt a kérdést nem értjük teljesen, minthogy a félreértésből adódóan egészen más választ adjunk. Ez általában nem jelent problémát, hiszen nem várják el Tőlünk az adott ország anyanyelvi szintű nyelvtudását.

Készüljünk fel az adott munkakörnek megfelelő nyelvi szakkifejezésekből!

Azért, hogy ne legyen problémánk a beszélgetéskor a kifejezések használatával! Próbáljunk meg tömör, lényegre törő, de határozott helyesen megformált mondatokkal válaszolni a feltett kérdésekre! Használjunk minél hangzatosabb szófordulatokat, de ne vigyük túlzásba! Kerüljük a töltelékszavak alkalmazását, mert az szóismétléshez vezethet! Törekedjünk arra, hogy csak olyan mondatokat alkalmazzunk, amelyeknek teljes mértékben tisztában vagyunk a jelentésével.

Tanulmányozzuk át idegen nyelvű önéletrajzunkat, és motivációs levelünket!

Állásinterjú elött érdemes áttanulmányozni az idegen nyelvű önéletrajzunkat, és motivációs levelünket, amely segítségünkre lehet annak a kérdésnek a megválaszolásában, hogy milyen tapasztalataink vannak, a képesítésünknek megfelelően melyek azok a kompetenciák, vagy részterületek munkakörünkben, amelyeket meg tudunk oldani! Itt ha kérik hozhatunk is fel példákat elért eredményeinkre, sikereinkre, de ne essünk bele abba a hibába, hogy ezt nagyon kihangsúlyozzuk a beszélgetésünkben, mert dicsekvésnek hathat a külföldi munkáltatónk szemében is épp ugyanúgy mint itthon! Az álláshirdetést olvassuk át alaposan és emeljük ki benne azokat a részeket, amelyekben a legtöbb tapasztalatunk van és arra kitérhetünk az állásinterjú során.

Kerüljük hibáink kihangsúlyozását!

Sokunk belekerülhet abba a hibába, hogy azt is kihangsúlyozza, miben nem erős és mi az amit nem tud megcsinálni! Ezt nem érdemes kiélezni az interjúzásnál inkább érdemes úgy megemlíteni, hogy ez az a terület amiben fejlődni kell! Továbbá

Fizetésünk kérdése

Fontos az adott bérezésekkel is tisztában lenni, hogy milyen elvárásokkal indulhatunk a munkakezdésünk idején! Ne essünk bele abba a hibába, hogy ennek nem nézünk utána és irreálisan magas összeget várunk el főnökünktől amikor a fizetésre kérdeznek rá! Illetve a beszélgetés elején mindenképpen kerüljük ezt a témát, mivel azt a látszatot kelti, hogy minket csak a pénz érdekel és könnyen továbbállunk ha máshol magasabb fizetéssel kecsegtetnek.

Lazán, de határozottan..

Az állásinterjú esetében legyen az bármilyen idegen nyelven lezajló éreztessünk határozottságot, de beszéljünk lazán, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy partnerünkkel hivatalos cseverészést folytatunk! Ne essünk bele abba a hibába, hogy túl merev, gépies és betanult szöveget mondunk a munkáltatónknak kérdéseire válaszolva.

Végezetül

Fontosnak tartjuk megemlíteni azt is, hogy külföldön ugyan megemlíthetjük diplománkat, képesítésünket, amelyet megszereztünk az adott munkakörünk hivatalos betöltéséhez igazság szerint senkit nem érdekel! Itt nem az a mérvadó, hanem az amit a gyakorlatban meg tudsz csinálni! És lehet akár milyen szakmai nyelvvizsgáról papírunk nem érdemes önmagában kérkedni vele, mert idegen honban az érdekli a munkaadót, hogy meg tudod-e magadat értetni a beszélgetésnél ha igen akkor nyert ügyed van! Ezeket a fontosabb tanácsokat alapul véve bízunk benne valamennyien könnyebben fel tudnak készülni egy sikeres állásinterjúra!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva