Diéta quinoa,

Quinoa a paleolit étrend egészséges élelmiszere

3 Healthy One Skillet Quinoa Recipes - Dinner Made Easy

Quinoa rendelése A quinoa a paleolit étrendben A paleolit diéta egy gasztronómiai irányzat, elsődleges célja a paleolit kori, vagyis az őskőkorszaki táplálkozás átemelése mai, modern életünkbe, illetve annak reprodukálása modern viszonyok között. A paleolit étrendnek különböző változatai léteznek Magyarországon és külföldön is, és bár ugyanazokra az alapokra épül mindegyik, egyik sem tekinthető hivatalosnak. A paleolit étrend célja a civilizációs megbetegedések, például a 2-es diéta quinoa cukorbetegség, magas vérnyomás, érrendszeri megbetegedések és az elhízás elkerülése.

diéta quinoa gyömbéres fogyókúrás ital készítése

Alapját az az elmélet adja, mely szerint az emberi genom több mint 2,5 millió éve nem diéta quinoa, vagyis genetikailag még mindig a vadászó-halászó és gyűjtögető életmódra vagyunk beállítva. Ugyanezen elmélet mondja ki, hogy tápcsatornánk sem változott, így étkezésünket célszerű arra visszaállítani, ahogy az ősember táplálkozott, vagyis követői nagyrészt húst, étvágycsökkentő házilag zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanak, tejet és tejtermékeket, illetve gabonaféléket nem.

De mivel a paleolit kori ember életmódjáról kevés információnk van, leginkább a ma élő természeti népek életmódjáról készült tanulmányokra tudunk támaszkodni.

diéta quinoa fogyokuras gyogyszerek olcson

Így tehát nem tekinthetünk túl sok szabályt kőbe vésettnek, csupán irányadónak. Megengedett ételek a paleolit étrendben: gyümölcsök, zöldségek, húsok, állati eredetű zsiradék, halfélék, tojás, hidegen sajtolt növényi olajok kókuszolaj, olívaolajgombák. Megengedhető ételek bizonyos paleo étrendekben: paprika, diéta quinoa, padlizsán, kemény sajtok.

diéta quinoa garcinia cambogia gyakori kérdések

Tiltólistás ételek Alapvetően ide tartozik minden olyan étel, ami allergéneket tartalmaz és hozzájárul a modern, cilivlizációs diéta quinoa kialakulásához, például a cukorbetegséghez, a gluténérzékenységhez vagy a laktózérzékenységhez. Ide tartozik minden gabonaféle búza, árpa, rozs, zab, rizs, köles, kukoricahüvelyesek babfélék, borsók, szójatej és a tejtermékek, hidrogénezett növényi olajok, margarin, kristálycukor és mindenféle hozzáadott cukor, ideértve a furktózt is, továbbá olyan készételek, amik ezek közül bármit tartalmaznak.

diéta quinoa lefogyni örökre

Most pedig az lenne a diéta quinoa, hogy elhelyezzük a quinoát a paleo étrendben. Mivel az alapvető elképzelés az, hogy a paleolit kori ember, vagy legalábbis a természeti népek étrendjét helyezzük modern keretek közé, így a quinoa lehet a paleolit étrend része.

diéta quinoa 90 napos fogyókúra vélemények

Az inkák étrendjének szerves része volt, a mai Chilében, Peruban és Bolíviában a mai napig igen nagy kultusza van a quinoa fogyasztásának. Másrészről viszont, mivel a paleolit diéta lényegében elutasítja a keményítők és a gabonajellegű magvak fogyasztását, így a paleo étrendbe nehezen beilleszthető a quinoa.

De, mint ahogy korábban leszögeztük, nincsenek kőbe vésett, hivatalos szabályok a paleolit étrenddel kapcsolatban.

diéta quinoa fogyás utáni plasztika tb

Hasznoskiadványok