Divatos fogyókúrák, Hogyan teszik tönkre a tested a fogyókúrák és a divatos diéták?

Fogyókúrák és divatos diéták veszélye

Itt van divatos fogyókúrák Kezdőlap » Cikkek » Szakértői blogok » Táplálkozás » Hogyan teszik tönkre a tested a fogyókúrák és a divatos diéták?

Még ajánljuk

Hogyan teszik tönkre a tested a fogyókúrák és a divatos diéták? Magyarországon jelenleg 4 millió túlsúlyos és 2 millió elhízott ember él. Nem csoda hát, hogy kevés azok száma, akik elégedettek testsúlyukkal. A diéta diéta applikáció azonban a legtöbbjüknél valami negatív jelző jelenik meg a gondolataikban, a fogyókúra szóról már nem is beszélve.

A divat-diéták veszélyei

Nagy valószínűséggel mindenkinek — aki valóban túlsúllyal küzd — titkos vágya egy könnyen betartható, nem túl nagy lemondással járó, gyors fogyókúra, amely hosszú távon garantálja az eredményt. Ezért legtöbben az Internetet böngészik, vagy a fogyókúrás magazinokat forgatják megbízható információk reményében. Vess csak egy gyors pillantást divatos fogyókúrák Legalább féle diéta, fogyókúrás módszer az, amin azonnal megakadhat a szemed.

Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy a fogyókúrák közül melyiket is válaszd.

Nos, nem vagy könnyű helyzetben. Még a szakértők számára is nehéz megtalálni a megfelelőt, így nem csoda, ha sokan tévedésbe esnek az étrend helyes összeállításával kapcsolatban.

regenor diéta alatt mit lehet enni

A rosszul megválasztott diéták és fogyókúrák veszélye Már a kúra szó maga is sok félreértésre ad okot. Mert, ha valamit kúraszerűen csinálunk, az azt divatos fogyókúrák, hogy a folyamat egy idő után befejezhető, és visszaállhat a korábbi állapot.

Csakhogy divatos fogyókúrák a leadott kilók is gyakran visszakúsznak.

legjobb fogyókúrás tea

A túl gyorsan megkezdett, drasztikus fogyókúrák azonban komoly veszélyekkel is járhatnak. Időt kell hagyni a szervezetnek a fogyásra, hisz a testsúlygyarapodás sem egyik napról a másikra történt!

Átírás 1 Divatos fogyókúrás diéták evidenciája Kiss Erika dietetikus, táplálkozástudományi szakértı Semmelweis Egyetem I. Fogyókúra Idıszakos, divatos fogyókúrák Szélsıségesen megszorító Tudományosan nem megalapozott Szövıdmények: vitamin- ásványi anyag- tápanyaghiány, hypoglikémia, eltolódott laborparaméterek, köszvény, evészavar Jojo effektus Életmódváltás Hosszú távú, állandó Individuális terven alapuló Lassabb léptékő, nem annyira látványos, nem szélsıséges Szövıdmények nélküli 8 Tápanyagbevitel megszorítása Szénhidrátban szegény, zsírban dús diéták: legismertebbek a Zóna- Dél-tengeri- Hollywoodi- Atkins-diéta, paleo, ketogén diéták. Zsírban szegény, szénhidrátban gazdag diéták: pl. Szénhidrátok kalória- és szénhidrátbevitel normalizálása, csökkentése kristalloid szénhidrát minimalizálása vagy teljes kiküszöbölése helyette édesítıszerek alkalmazása hosszan felszívódó szénhidrátok alkalmazása: poliszacharidok Glikémiás index GI figyelembevétele a táplálékok sorrendjét jelenti 0-tól ig a vércukorszintre gyakorolt hatás alapján 0 olyan élelmiszer, melyben nincs szénhidrát a szılıcukor növeli a GI értékét minden olyan konyhai technika, ami megsérti a növények sejtfalát, divatos fogyókúrák. Rostok, rostkészítmények napi gramm rostbevitel lehetıségek: zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, teljes kiırléső kenyerek korpa: zab, búza, rizs, pehely: zab, rizs, búza, stb.

Ezért az egészséges diéta egyik legfontosabb ismérve az alapanyagcseréhez szükséges minimális kalóriabevitel! A nem megfelelően összeállított diéta tápanyaghiányokhoz vezethet.

intenset étrend minta

Ez attól függ, hogy melyik fogyókúra vagy diéta milyen élelmiszert, illetve tápanyagot tilt vagy enged. A divatos diéták többsége egyoldalú étrend. Hiába szeretnéd a testsúlyodat divatos fogyókúrák és gyorsan csökkenteni, a szervezetnek szüksége van a tápanyagok — a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok — megfelelő arányáravitaminokra és ásványi anyagokra.

Az energiaszegénység és a tápanyaghiány nem ugyanazt jelentik.

Divat fogyókúrák - és veszélyeik

A szénhidrát- vagy fehérjementes napok ezért nem hoznak látványos eredményt. Sem a mennyiségi, sem a minőségi éhezés nem vezet tartós megoldáshoz.

fogyókúrás app

Ezek a diéták nem tudományos alapokon, hanem véletlenszerűen működnek. Vagy egyszerűen a test sorvadásának köszönhető a fogyás. Ezek a fogyókúrák nem adnak mintát a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, ezért hosszútávon nem is nagyon tarthatók.

Górcső alatt a divatos diéták

A kúra végeztével ismét megjelenik a túlsúly, emelkedik a testzsír-százalék, és létrejön a jojó-effektus.

A hatékony diéta ismérvei meghatározza az egyén számára szükséges tápanyagok mennyiségét és arányait szénhidrát, fehérje, zsír ; kielégíti mikrotápanyag-szükségletet vitaminok, ásványi divatos fogyókúrák ; figyelemebe veszi az egyén tápanyagokkal szembeni toleranciáját, igényeit, szokásait, változatos és könnyen lehet alkalmazkodni hozzá; nem ígér gyors, lemondás nélküli eredményeket, hanem tartható, divatos fogyókúrák életmódot határoz meg.

Az divatos fogyókúrák túl drága kincs ahhoz, hogy kísérletezz vele! A kísérletezés veszélye azonban elkerülhető, ha megfelelő, tudományos alapokon nyugvó információval rendelkezel.

Válassz élethosszig tartható, egészséges étrend et, és válj meg a pluszkilóidtól egyszerre. Értékelje ezt a tartalmat.

Hasznoskiadványok