Fekélybetegek diétája

Mit ehetek? | Fekélybetegségek

herbária fogyi tea fogyás debrecen

Zöldséges batyuk A kis gasztronautától A nap utolsó étkezése legkésőbb 2 órával a lefekvés előtt legyen. Joghurt, kefir, sovány tejföl, túró és a sajtok egy része fogyasztható, de az erjedt, füstölt, fűszeres sajtok, tejszín, zsíros tejföl, juhtúró panaszt okozhatnak.

fogyókúra folyadék fogyas par nap alatt

Sertés- és marhahúsból a soványabb részeket érdemes előnyben részesíteni: karajcomb kerüljön az asztalra az oldalas vagy a dagadó helyett, a csirkét, pulykát bőre nélkül együk. Az ételek elkészítésénél is inkább a zsírban szegényebb technikákat — főzést, párolást, grillen, teflonban, alufóliában, cserépedényben sütést — válasszuk, a rántott, bő zsírban készült húsokat hagyjuk el.

Halak hetente alkalommal szerepeljenek az étrendben, az olajos fekélybetegek diétája, a szardella viszont kerülendő, mint ahogy a füstölt és zsíros húsipari termékek, szalonna, kolbász stb. Gabonából készült termékek közül a friss, meleg kalács, kenyér, a zsíros péksütemények, croissant, zsírban sült tészták fánk, lángos ronthatnak az állapoton. Tojásból heti fekélybetegek diétája lehet enni, elsősorban lágytojás, tükörtojás, rántotta, omlett formájában, ez utóbbiakat teflonserpenyőben készítsük el zsiradék nélkül, vagy csak nagyon kevés zsiradékkal.

fogyókúra gyakori kérdések 1300 kcal étrend

Olvastad már? Tojást a kiegyensúlyozott étrendbe! Zöldségek közül a puffasztó hatásúakat érdemes elkerülni.

lassú hűtővíz fogyás fogyókúra 5 napos

A száraz hüvelyesek, káposztafélék gyakran okoznak panaszt. A paradicsomot és a belőle készült ételeket, italokat sokan túl savasnak találják, érdemes kihagyni az étrendből, vagy óvatosan, kis mennyiségben próbálkozni vele.

hogyan fogyjak le 2 hónap alatt fogyókúra nagyon kövéreknek

Gyümölcsök közül az aprómagvasok, a citrusfélék, és a belőlük készült levek kerülhetnek tiltólistára. Élvezeti szerek közül az alkoholos italokat, főleg a tömény alkoholokat, a szénsavas üdítőket, ásványvizeket kell elhagyni, a feketekávé, különösen erősre főzve, éhgyomorra fájdalmat, a tünetek romlását okozhatja.

Kék Életmód - Harcosok Étrendje

A fűszerek megítélése nagyon fekélybetegek diétája szabott, a betegek többségéről általában elmondható, hogy a fekete borsot, erős- és chilipaprikát, tormát, vöröshagymát, fokhagymát nem túl jól tolerálja. Folyadékfogyasztásra elsősorban a víz javasolt, gyakran a hasi fájdalmak enyhítésében is segít egy pohár víz elfogyasztása.

Nincs hozzászólás Fekélybetegek étrendje A gyomornyálkahártyán állandóan keletkeznek kis sérülések, s a nyálkahártya sejtjei folyamatosan károsodhatnak. Az egészséges emberben ezek a sérülések igen gyorsan begyógyulnak, ám a gyomorbetegek nyálkahártyáján nem.

Gyümölcslevek, a narancs, grapefruit, ananász kivételével bekerülhetnek az étrendünkbe, de a mennyiséggel bánjunk óvatosan.

Gyógyvizek közül a Salvus hasznos kiegészítője lehet a terápiának, általában kúraszerűen javasolják a fogyasztását. Megkülönböztetjük a savhiányos anacid vagy hypacid fekélybetegeket, nekik a szokásosnál nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a higiéniára a gyomorsav fertőtlenítő hatásának csökkenése miatt.

okos étrend minta hogyan fogyjak 8 kilót

Az étrendben szerepeljenek gyümölcsök, savanyított tejtermékek fitbuilder étrend, kefírde a paradicsomos ételek is segíthetnek.

A fekélybetegek másik csoportja a hyperacid, ebben az esetben túl sok gyomorsav termelődik, ők kerüljék a magas extraktív anyagtartalmú húslevest, kocsonyát, pecsenyelét, és a hangyasavat tartalmazó mézet is.

Legújabb receptek.

Főoldal » Diéta » Betegségek diétái » A fekélybetegek étrendje Gyomor- és nyombélfekély esetén a diéta összeállításánál ügyelni kell arra, hogy a fekélyes beteg görcsös vagy nyugalmi állapotban van-e. Görcsös, fájdalmas időszakban a diétás megszorítások szigorúbbak. A beteg ilyenkor lassan egyék, és kortyonként igyon, lehetőleg kétóránként étkezzen. Adjunk gyakran tejet, tejsodót, madártejet, tejes teát -amihez tejszínt is keverhetünk -híg tejbedarát, babapiskótát. Az étrend bővítésére adhatunk finomra darált vagy kapart húst, sós vízben főtt burgonyát, átpasszírozott, tej-jel elkészített főzeléket.

Hasznoskiadványok