Fogyókúra kezdőknek, Diéta étrend fogyókúrához, edzéshez - diéta étrend, fogyókúra étrend - Your Body

Fogyókúra kezdőknek 6 lépésben

A legtöbb fogyni vágyó valamilyen nagyon fogyókúra kezdőknek céllal a fejében vág bele a váltásba, így sokan már az első héten egy-három-öt kilótól szeretnének megszabadulni.

Noha a fogyás ilyenkor a leggyorsabb, érdemes néhány dolgot észben tartani. Amikor az elhízást okozó korábbi életmódodat egy, a fogyást támogató, új irányba megváltoztatod, akkor a szervezetedet meglepetés, sokk éri - a korábbi fittségi szinttől, táplálkozási szokásoktól függ, hogy ez mekkora.

Ez alapján pedig az első hét is telhet nagyon különbözően.

fogyókúra kezdőknek

Sd6 fogyokura egy hét alatt Logikusnak tűnhet, hogy, ha mindennap ugyanannyival kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyire szükséged van, akkor mindennap egyenletes mennyiséget fogsz fogyni. A gyakorlatban azonban a súlyvesztés nem egy lineáris folyamat.

  • Diéták és álmok
  • Fogyás porokkal
  • Fogyókúra heti 2 kg
  • Ilyen a fogyókúra első hete, ha jól csinálod: ezt kellene, hogy tapasztald - Fogyókúra | Femina
  • Szimpatika – A fogyókúra első lépései kezdőknek (és újrakezdőknek)
  • Azt jól tudjuk, hogy az anyagcsere gyorsasága vagy lassúsága nagy szerepet játszik abban, hogy milyen hatékonyan tudunk lefogyni, vagy legalábbis megtartani a súlyunkat.
  • Diéta étrend fogyókúrához, edzéshez - diéta étrend, fogyókúra étrend - Your Body Tuti fogyókúrás terv!

Éppen ezért felesleges mindennap mérni magadat, elég, ha az első hét eredményeit csak a hét végén ellenőrzöd, hogy elkerüld a teljesen természetes súlyingadozásból származó, fogyókúra kezdőknek frusztrációt.

A fogyás mennyiségét az első héten, majd azt követően is az határozza meg, hogy mennyivel csökkentetted a kalóriafogyasztásodat.

Tuti fogyókúrás terv!

Egy kiló fogyáshoz kalóriányi deficit kell. Ha nagyjából napi kalória hiányát teremted meg az étrended vagy a mozgás segítségével, akkor heti fél kiló zsírtól válik meg a szervezeted. Ez körülbelül az egészséges, tartható fogyás maximuma, esetleg nagy súlyfelesleg esetén érhető el heti egy-másfél kiló, ám ez is fokozatosan csökken majd.

fogyókúra kezdőknek

Nemcsak ennyit fogsz azonban az első héten leadni. Sok fogyókúrázót megtéveszt a vízvesztés, ami gyors súlyleadás fogyókúra kezdőknek nyilvánul meg. Amikor új étrendre választasz, akkor valószínűleg korlátozod a szénhidrátok mennyiségét, és megválogatod a minőségüket, éppen ezért a szervezeted a saját szénhidrátraktárait, a glikogént kezdi el felhasználni.

fogyókúra kezdőknek

A glikogén jelentős mennyiségű vizet köt meg, ami a raktár felhasználásával ki is ürül. Emellett, ha kevésbé sós, tartósítószerekkel teli ételeket fogyasztasz, azzal együtt is sok feleslegesen visszatartott víz távozik.

fogyókúra kezdőknek

Emiatt tűnhet úgy, fogyókúra kezdőknek az első héten akár három kilót vagy annál is többet fogytál. Ha korábban nem ettél túl sok sót, és a természetes, nyers alapanyagokat részesítetted előnyben, akkor lehetséges, hogy nem távozik túl sok víz, így az első hét kevésbé látványos eredménnyel zárul.

A fogyókúra első lépései kezdőknek (és újrakezdőknek)

Amennyiben azonban visszatérsz a korábbi életmódodhoz, a vízraktárak töltődnek fel elsőként újra, így, ha ezen a ponton feladod, akkor néhány napig lesz csak tartós az eredmény.

Éppen ezért végződik nagyon sok villámdiéta csalódással. A tényleges, zsírból történő fogyáshoz nem egy hétre, hanem a súlyfelesleg mennyiségétől függően jóval több időre van szükség.

Hasznoskiadványok