Juttatások

bankjegyek

12 hónap munkádért 14 hónap fizetés!

A 13. 14 havi fizetésről Ausztriában

A munkavállaló felkészültsége mellett nem árt, ha tisztában van a jogaival, mi illeti meg és mi nem. Értjük ez alatt, azokat a juttatásokat is, amelyeket igénybe vehet. Ezek közé tartozik a 13. (Urlaubsgeld) és a 14. havi (Weihnachtsgeld) fizetés, mint plusz juttatás.

Mit érdemes róla tudni általánosságban?

A 13. és a 14. havi fizetésekről Ausztriában a kollektív szerződések tartalmaznak erre vonatkozó szabályokat. Előfordulhat olyan, hogy a munkaadó ugyan rendelkezik kollektív szerződéssel, de az olyan szerződés, amiben kivételesen nincsen előírva a 13. 14. havi fizetés. Ebben az esetben a munkavállalónak lehetősége adódik arra, hogy a munkaszerződésébe bejegyeztethessen egy a 13. 14. juttatásokkal kapcsolatos rendelkezést. Ilyenkor kerül rögzítve  írásban a kollektív szerződésben az a jogszabály, ami ezekre a fizetésekre vonatkozik!

A juttatások utalásáról

A 13. és a 14 havi juttatások kifizetésének, átutalásának mikéntjéről a munkáltató, valamint a munkaadó együttes beleegyezése alapján történő aláírásunkkal is megerősített írásos nyilatkozat dönt. Ebben a dokumentációban határozza meg a munkáltató azt, hogy a fizetések mikor és milyen formában kerülnek átutalásra.

Mikor adják a juttatásokat?

Nagy általánosságban a 13. havi juttatást a júniusi fizetéssel a 14. havit pedig a novemberi fizetéssel együtt utalják át. Azoknál a cégeknél, ahol a munkavállalók szezonális munkát végeznek a folyamatos fizetőképesség érdekében gyakran úgy állapodnak meg, hogy a 13. és a 14. havi fizetést négy részre osztva minden negyedév végén fizetik ki. Hasznos tudni, azt is, hogy vannak olyan megállapodások, ahol a munkáltató alkalmazottjának a 13. és a 14. havi juttatást havonta hozzáadja a munkabéréhez,fizetéséhez!

Találtál a jelenlegi munkádnál egy jobb álláslehetőséget és szeretnél váltani?

A 13. 14. havi juttatásoknál ez sem jelent problémát, ugyanis a munkaszerződés felmondása esetén a munkáltató részarányosan utalja alkalmazottjának a 13. illetve 14. havi juttatás még ki nem fizetett részét! Itt fontos megjegyezni, hogy minimálisan 2 ledolgozott hónap után vehető csak igénybe!

Szezon végén kaphatsz még egy havi fizetést!

Szezonpénz

A szezonpénz a szezon során ki nem vett szabadságot, szabadnapot és a 13. 14. havi fizetés részarányos egy összegű kifizetését jelenti. A munkavállaló a szezonmunka során is jogosult ezekre a juttatásokra. Függetlenül attól, hogy téli vagy nyári szezonban dolgozott. A 13. illetve 14. havi fizetés kifizetése ez esetben értelemszerűen időarányosan történik. A szabadság a törvényileg meghatározott havi 2,5 napot teszi ki. Ez egy 4 hónapos szezonnál számolva 10 napot jelent. Ide sorolhatjuk még az esetleges plusz órákat, túlórákat is!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva