Legjobb diéták

A 8 legjobb diéta fogyáshoz- íme a leghatékonyabb diétás módszerek gyors fogyáshoz
 • Fogyás hasról 50 felett
 • 1 hónapos fogyókúra étrend
 • A 12 legjobb diéta
 • Köszveny étrendje
 • Stern Ágnes Számtalan diéta létezik, ami csodás fogyást ígér.
 • De vajon tényleg működnek?
 • A 8 legjobb diéta fogyáshoz- íme a leghatékonyabb diétás módszerek
 • Hasizom-erősítő diéta nők számára

Írta: Váczy Anikó A legnagyobb meglepetés, hogy a népszerű Ketogén diéta csak a Melyek a legjobb diéták, amiket érdemes követni? A legjobb diéták győztesei idén egyértelműen a mediterrán- és a DASH diéta lettek, hiszen nemcsak a legjobb általános diétákban nyertek, hanem szinte minden kategóriában taroltak.

 • Hogyan lehet gyorsan sokat fogyni
 • Merckformin xr 500 mg fogyás
 • Már most megvan legjobb diétája, amivel akár 30 kilót is fogyhatsz egy év alatt - Blikk Rúzs
 • Fogyás lélektana
 • Bár a diéták főszezonja általában minden évben januárra tehető, aki valóban elszánt, és hatékony fogyásra vágyik, az a gyors súlyleadás helyett a kiegyensúlyozott életmódváltásban hisz.
 • Ha fogyni szeretnél, akkor kezdésképpen el kell gondolkodnod étrendeden.
 • Több mint 10 kiló plusz van rajtad? Ez a 2 legjobb fogyókúra - Fogyókúra | Femina
 • Fogyókúrás étrend férfiaknak

Az aranyérmes Mediterrán diétát hazánkban sem kell bemutatni, a főként zöldségeken, gyümölcsökön, teljes kiőrlésű gabonákon, magvakon, tengeri halakon és olívaolajon alapuló étrend ugyanis igazán tápanyagdús és sokak által kedvelt.

A DASH-t, azaz a magas vérnyomás megállításának elősegítésére kifejlesztett diétás étrendet, azonban itthon már jóval kevesebben ismerik.

lassu fogyas titka

A kettő kombinációján alapuló MIND nevezetű diéta pedig az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Ez annyiban rendhagyó, hogy fókuszában nem is legjobb diéták fogyás, hanem az agyi funkciók egészségének támogatása és a mentális hanyatlás megelőzése áll. Legjobb diéták köztük levő, harmadik hely pedig a Flexitáriánus diétáé lett, amely alapvetően vegetáriánus alapokon nyugszik, de megengedi a húsévest is, kiegyensúlyozott napi ötszöri étkezéssel pedig az egészség megőrzését legjobb diéták.

lugositas etrend

A növényi diéták közül még előkelő helyezést kapott a Nordic- azaz az északi diétaamely nemcsak rendkívül egészséges, hanem egyben környezettudatos is. Ám az Ornish-féle diéta sem hiányzik a rangsor elejéről, amely azért meglepő, mivel pont a trendekkel szemben megy azáltal, hogy komplex szénhidrátokban gazdag zsírszegény étrendet ír elő.

Az elmúlt években egyre többféle diétával találkozhattál, melyek azonban sokszor vagy nem egészségesek, vagy a fogyókúra befejezése után a leadott kilók könnyen visszakúsznak.

Miért kullog a Ketogén és a Whole30 diéta a lista végén? Hogy lehet, hogy az Ornish -diéta jó helyen szerepel a listán, ám a Ketogén a legrosszabbak legjobb diéták van számon tartva az U. News szerint?

A 12 legjobb diéta

Mindez annyira nem sokkoló, hiszen a friss kutatások sorra hívják fel a figyelmet az alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú diéták káros hatásaira. Ráadásul feltételezhetően idővel bebizonyosodik a Ketogén követéséről az is, hogy a szív- és érrendszer egészségére hosszútávon nem előnyös.

folsav és fogyás

A Whole30 hasonlóan járt, hiszen teljes ételcsoportok, mint a tejtermékek és a teljes kiőrlésű gabonák kiiktatásával nem feltétlenül a gyulladást csökkenti, sokkal inkább súlyos hiánybetegségekhez vezethet.

Whole30 után már csak a Reset és a Dukan diéta található a lista legjobb diéták.

Már most megvan 2019 legjobb diétája, amivel akár 30 kilót is fogyhatsz egy év alatt

A korlátozó diétákról tehát ez a rangsor is megerősítette, hogy korántsem egészségesek. Hogyan rangsorolják a diétákat?

Mivel a nyilvánosságra hozott listában szép számmal vannak meglepetések, vagy legalábbis a trenddel legjobb diéták eredmények, jogosan felvetődik a kérdés, hogy mi alapján állítja össze a rangsort a U. Összeállításában számos szakember vesz részt, többek között a legnevesebb táplálkozási szakértők, dietetikusok, illetve olyan orvosok, akik cukor- és szívbetegségekre specializálódtak.

A listában található 41 diétát 7 különböző kategória alapján osztályozzák, szem előtt tartva többek között azt is, hogy mennyire könnyen követhető és tápanyagdús, illetve, hogy hatékony-e rövid- és hosszútávon is.

fogyokura teak

Fotó: RF.

Hasznoskiadványok