Szállás és ellátás

hotelszoba

Ausztriai hotel munka ingyenes szállással és ellátással!

Ha valaki munkát vállal Ausztriában akkor annak fontos feltétele a jó szállás, az alkalmazottaknak járó ellátással.

Milyen ellátást biztosítanak a munkavállalók részére a szállás mellett?

Ausztriában a szállodaiparban a legtöbb esetben szinte mindig biztosít a munkáltató teljes ellátást a szezonálisan munkát vállalók részére.
Ez azt jelenti, hogy a szállás mellett igénybe vehet a munkavállaló olyan szolgáltatásokat, amelyeket munkaadója kínál számára.
Hasznos tudni, hogy ezeket a szolgáltatásokat a munkaadó ingyen biztosítja, vagy minimális költséget felszámolva, levonásra kerül a fizetésből.
Fontos ellátások, amelyeket a munkáltató biztosít dolgozójának: a napi rendszeres étkezés, ami általában mindenhol jár a szabadnapokon is, mosási lehetőséget, az internet használatát (wifi, vagy mobilnet), valamint parkolási lehetőséget a gépjárművek részére.


Szállás Ausztriában

A szállást a munkáltató a szállodán belül, külön a személyzetnek kialakított szobákban, vagy egy különálló munkavállalóknak rendelkezésre álló személyzeti apartmanban biztosítja, vagy albérleti lehetőséget kínál. Az erre a célra kialakított szobák legtöbbször egyágyasak külön fürdővel. Természetesen pároknak szoktak dublaágyas szobát biztosítani. A szobákat komfortosság és egyszerűség jellemzi, csak a szükséges bútorok és kellékek találhatóak meg benne. A személyzeti szállás általában közel van a munkahelyhez, gyalogosan is könnyen megközelíthető.

Étkezés

Reggelire, ebédre, vacsorára a munkaadók által meghatározott és előre megbeszélt étkezési időkön belül van lehetőségük a dolgozóknak. Az étkeztetésnél legnagyobb általánosságban az a jellemző, hogy a munkavállalók is azt az ételt fogyasztják, amit az adott vendéglátóhelynek a vendégei is, de sok helyen a szakács külön kosztot készít a személyzet számára. Itt fontos kiemelni, hogy az osztrák konyha a magyartól nagyban eltérő ízesítéssel főz! A minimum napi kétszeri étkezés biztosított.
Arról, hogy a szabadnapokon is van-e lehetősége az alkalmazottnak a munkahelye által biztosított étkezést igényelnie a munkába állás előtt érdemes megbeszélnie, vagy egyeztetnie előzetesen a munkáltatójával!

Egyéb Szolgáltatások

A mosás lehetősége is adott az alkalmazottnak, amit a szálloda mosókonyhájában, vagy külön ebből a célból fenntartott személyzeti mosodában végezhet el. Munkaruhát vagy a munkáltató biztosít a dolgozói számára vagy az alkalmazottaknak maguknak kell beszerezni azokat.
Az ausztriai munkavállalásnál, szinte kivétel nélkül, az ingyenes internethasználat lehetőségét minden szálloda egység biztosítja dolgozóinak!
A parkolásra a munkahely által nyújtott mélygarázsokban vagy külső parkolókban van mód, ingyen vagy csekély összegű díj fizetésével.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva