Szegények diétája

Szénhidrátszegény diéta

A szénhidrátszegény diéták egyik igen népszerű válfaja a zsírban bővelkedő változat.

szegények diétája

Ha fogyókúráról van szó, rövidtávon hatásos az alacsony szénhidrát- de magas zsírbevitel, viszont hosszú távú egészségügyi hatásairól nincs elég adat. A szénhidrátszegénység már rövidtávon is járhat mellékhatásokkal: koncentrációs zavarokkal, fokozott fáradékonysággal, rosszkedvvel. A tartós 80 gramm alatti napi szénhidrátbevitel hosszabb távon bizonyítottan depressziót is okozhat, hiszen a szénhidrátoknak fontos szerepük van pl.

How the food you eat affects your gut - Shilpa Ravella

Szénhidrátszegény diétában a gabonák és magas cukortartalmuk miatt a legtöbb gyümölcs, zöldség szegények diétája megengedett!

Ezek nélkülözése miatt előfordulhat, hogy a szervezet nem jut hozzá a szükséges vitamin- és ásványi anyag és rostmennyiséghez. Édesítésre energiamentes édesítőszer használható, legjobb választás a természetes eredetű eritrit vagy stevia. Sem cukor nádcukor, barnacukor semsem méz nem megengedett a low-carb diétában.

szegények diétája

Cukorbetegeknek, szénhidrát-anyagcserezavarban szenvedőknek kimondottan ellenjavallt a low-carb irányzatok követése. Ezen diétákban a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátfogyasztás, nem pedig a szénhidrát-mentesség vagy kimondottan alacsony szénhidrát-tartalmú étrend követése a cél!

Szegények diétája alábbi mintaétrend kalóriában nem szegény, mert bár az alapanyagok szénhidrátszegények vagy legalábbis egy napra vetítve nem fogyasztasz sok szénhidrátotmégis zsírban gazdagok!

szegények diétája

A zsiradékokból származó energia segít majd az energiatermelő folyamatokban. Zsírbevitelünket inkább növényi eredetű zsiradékokból, olajokból fedezzük, mint koleszterinben és telített zsírsavakban gazdag állati zsírokból.

  1. Legjobb házi fogyókúra
  2. Yoga étrend
  3. Fogyókúra zsírral
  4. A tél közeledtével egyre kevesebben vannak, akik látványosabb fogyókúrába kezdenek, pedig, ha nem csupán egy-két centit akarsz lefaragni, most még van időd, hogy karácsonyra formába hozd magadat.

Utóbbiak bizonyítottan rossz hatással van a szív- és keringési rendszer egészségére! Az elején teljesen normális, ha rosszul érzed magad!

szegények diétája

Egyénfüggő, de nap is kellhet, míg átáll a szervezeted a szénhidrát-szegény étrendre. Kérd dietetikus szakember segítségét, ha nagyobb túlsúlytól szeretnél megszabadulni!

Húsból kevés fér bele az étrendbe, ezért érdemes inkább darált húsos ételeket készíteni. Egy vagdalt esetén növelhetjük a fehérjeszegény zsemlemorzsa, vagy kenyér mennyiségét, esetleg a húst helyettesíthetjük zöldségekkel, burgonyával. Rakott ételek esetében is a többi hozzávaló növelésével palástolhatjuk a hús kis mennyiségét. Ha kálium megszorítás is szükséges, akkor a zöldségeket főzzük elő, áztassuk be. Ezzel kis mértékben ugyan, de csökkenthető az ásványi anyag tartalom.

Hasznoskiadványok