Étrend típusok

A fogyókúra különbözö segédeszközei

Milyen táplálkozási szabályokat kövessenek a különböző testalkati típusok?

étrend típusok

Mindenkinek változatosan kell étkeznie, és az étrendjében az arányokat kell az adott típus szerint módosítani. Fontos, hogy minden étkezés tartalmazzon komplex szénhidrátot, fehérjét és zsírt is.

Nagyon sokféle diéta, vagy táplálkozási szokás, táplálkozásvallás és fogyókúra rendszer létezik. Ahány ember, annyiféle típus, annyiféle diéta. Rengeted könyvet, tanulmányt, írást átnéztem, hogy megtaláljam a legmegfelelőbbet, de arra a következtetésre kellett jutnom, hogy nincs legmegfelelőbb.

A szénhidráttípus ehet több szénhidrátot, néha bűnözhet is, és óránként nyugodtan ehet. A fehérjetípus maximum háromszor egyen egy nap, és a legjobb, ha csak óránként eszik, és nem nassol.

étrend típusok

Ezek persze a végletek. Testalkati típusok A testalkat öröklötten meghatározott.

A legismertebb diéta típusok és föbb szabályaik

Az izomzatunk mérete, aránya, a csontozatunk felépítése, a hízási hajlamaink ki hova hízik jobban öröklötten meghatározottak. Ennek alapján egy bizonyos alkati besorolást lehet felállítani, 40 felett diéta kapcsolatban áll az úgynevezett domináns hormonszerveinkkel.

Az anyagcsere-diéta szerint személyenként különböző, hogy mekkora mennyiségű szénhidrát, fehérje, zsír fogyasztása optimális egy adott embernek a fogyáshoz.

Ez azért fontos, mert különböző mirigyeinket különböző tápanyagok serkentik, illetve hosszú távon ki is meríthetik. Amíg nincs egyensúlyzavar, minden rendben van — kivéve, ha nem sikerül megbékélnie az alakjával.

Márpedig egy mellékvesetípus sohasem lesz olyan, mint egy agyalapi vagy pajzsmirigytípus… vagyis nem lesz manökenalkat.

étrend típusok

Az agyalapimirigy-típus általában magas, sportos alkatú, hosszú ujjakkal. Ha hízik, akkor egyenletesen hízik mindenhova. Az energiaszintje viszonylag stabil, de nem éjszakai bagoly. Az agyalapi mirigyet a tejtermékek serkentik.

Tartalomjegyzék

Egyensúlyzavar esetén ezt kell tőle megvonni. A pajzsmirigytípus szintén vékony, kecses ujjai, csuklója és bokája van.

 • Az idegrendszeri beállítottság szerint az emberek lehetnek szimpatikus, paraszimpatikus és egyensúlyi típusok.
 • A legismertebb diéta típusok és föbb szabályaik
 • Fogyókúra típusok és csoportosításuk
 • Fogyókúra vicc
 • A legnépszerűbb diéta típusok és fajták összehasonlítása
 • Diéta és táplálkozás típusok - Mind tudatosság

Ha hízik, a teste közepére hízik, de a keze, lába akkor is sokáig vékony marad. Ő az alma alkat. Energiaszintje főleg délelőtt magas, amolyan reggeli madár. Délutánra már elfárad, étrend típusok nassolni kezd.

Navigációs menü

A pajzsmirigyet az édességek és a magas cukortartalmú gyümölcsök merítik ki. Egyensúlyzavar esetén ezeket kell visszafognia. A mellékvesetípus eleve zömökebb alkat. Normál állapotában sem nagyon magas, viszont erős.

Testalkati típusok

Ha a pajzsmirigy az alma alkat, akkor a mellékvese a kocka alkat. Arányosabb, erőteljesebb a háta, a válla és a hasa is.

étrend típusok

Ujjai kicsit zömökebbek, nem hosszúak. Energiája szinte kimeríthetetlen, nagyon stabil, talán reggel nehezebben étrend típusok be.

AYURVÉDIKUS TESTTÍPUSOK - a KAPHA jellemzői - 🌿 Kriszta Kertesz

A mellékvesét a zsíros ételek, a vörös húsok serkentik. Nem édesszájú, inkább a sós, fűszeres ételeket kívánja. Végül nők esetén beszélünk még petefészektípusról. Mivel női típus, kitalálhatjuk, hogy a csípője lesz széles.

Milyen táplálkozási típusok vannak?

Lehet karcsú, de szélesebb csípővel, kerekebb popsival. Vékonyan igen nőies. Ha hízik, a körte típusú hízás jellemző rá.

étrend típusok

Fent viszonylag sokáig vékony marad, de a combjára, fenekére hamar felszaladnak a pluszkilók. A petefészektípus szeret reggel lustálkodni, este viszont szeret élni. Tipikus éjszakai bagoly. Őt szintén a zsíros, tejszínes ételek serkentik, illetve az intenzív fűszerek.

 • Fogyókúra típusok és csoportosításuk 1.
 • Diéta (étrend) – Wikipédia
 • Milyen táplálkozási típusok vannak? - Metodic
 • Cukormentes étrend hatása
 • Milyen táplálkozási szabályokat kövessenek a különböző testalkati típusok? | Diéta és Fitnesz

Kitalálható, hogyha valaki észreveszi magán az étrend típusok jegyeket, főként, ha túlsúlya van, akkor az előzőleg említett étrendi ajánlások mellé be kell építenie az alkati vagy hormonális típusra jellemző ételek megszorítását. A étrend típusok az, hogyha felismeri magán a étrend típusok jellemzők egyikét, nagy az esély arra, hogy pont azokat az ételeket szereti, amelyeket megneveztem.

étrend típusok

Hasznoskiadványok