Yoga étrend, Kategóriák

3 hét, 6 kiló - Fogyj az ősi módszerrel! - Fogyókúra | Femina

Jógikus táplálkozás 1. (testi szint) - Selfness Yoga

A jógi diéta: Hogyan kell enni, mint egy jógi Március 25, 4. Mivel fizikai testünk durva, anatómiai szinten van, a transzcendencia folyamata a testtel kezdődik.

Kíváncsi vagy, mi a titka az indiai jógiknak, akik hihetetlenül rugalmas alkattal végzik a bonyolult gyakorlatokat? Testük mindenre képes, és lelki egyensúlyukból egy percre sem billennek ki. Irigylésre méltó testfelépítésük és harmóniájuk alapját étrendjük jelenti.

Ha a test nem stabil, kiegyensúlyozott és egészséges, akkor az elme és az érzelmek nagyon nehéz követni a példát. Ezért a testnek megfelelő állapotban vagy állapotban kell lennie, hogy előre tudjunk lépni a jóga vagy a belső utazás útján.

yoga étrend kókuszzsír fogyás vélemények

Ezért nem meglepő, hogy az étkezés a jóga gyakorlatunk egyik legfontosabb eleme; A test táplálása alapja az elme és az érzelmek egyensúlyának. A jógikus étrend betartása sokkal könnyebbé teszi a kiegyensúlyozott, nyugodt elme elérését.

A jógi diéta: Hogyan kell enni, mint egy jógi

De mit jelent a test megfelelő táplálása? Csak hogy eszel, mint egy jógi?

yoga étrend keto diéta mintaétrend

A Jogikus diéta a Sattvic és az ajurvédikus elveket követve friss, egészséges, egyszerű, tápláló ételeket reklámoz. A legfontosabb alapelvek, amelyeket figyelembe kell venni a jógi diéta betartásakor: Az élelmiszer minősége A jógikus diéta szempontjából az első dolog, amelyet figyelembe kell venni, hogy az étel nem szabad izgalmat kelteni; nem lehet mámorító igen, ide tartozik az alkohol!

Az étkezés után nem szabad éreznie nehézséget vagy álmosságot.

yoga étrend adél fogyása

Ha nehézséget vagy álmosságot érez, akkor nem evett jól. Végül az ételnek erőszakmentesnek kell lennie, tehát a vegetarianizmus kötelező a jógi étrendjében.

Ételmennyiség A testünk kémiai elemekből készül. Az élelmiszer nem más, mint a vegyi anyagok kombinációja azaz fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok, zsírok, szénhidrátok és víz.

Minden egyes ételnek yoga étrend a maga hatása a test vegyi anyagaira.

Jóga és a táplálkozás: Hogyan hatnak az ételek a testre és az elmére?

Ha valaki túl sokat vesz egyfajta vegyi anyagból, akkor az egész test mérgező lesz. Bármennyire is egészséges az étkezés, a mérgezés kémiai hatása lesz a testére, ami kiegyensúlyozatlanságra hozza a fejedben.

Yogic Diet explained by Hatha yoga teacher Mukul anna 😇🙏🏾

Ezért az ételt a megfelelő mennyiségben kell bevenni, annyi ahhoz, hogy táplálja, de nem annyira, hogy kábítószerré váljon. A fogyasztás ideje Ajánlatos minden nap ugyanabban az időben enni.

A testnek vannak ciklusai, és akkor működik a legjobban, ha ezek a ciklusok szabályosak és stabilak. Yoga étrend feledje, hogy az étel emésztése körülbelül 12 órát vesz igénybe. Az étkezés elkerülése yoga étrend órával a testmozgás előtt és az alvás előtt megfelelő időt biztosít az emésztéshez, az alvás jobb minőségéhez és a fenntartott energiához egész nap. De a táplálkozás nem az egyetlen szempont, amellyel a jógák étkezésük során gondoskodnak.

Valójában a jogok ugyanolyan jelentőséggel bírnak, ha nem több fontosságuk az ő számára hozzáállás az étel felé. Sok orvos az egész yoga étrend egyetért azzal, hogy a legtöbb yoga étrend nem a megfelelő étrendből származik.

Azonban gyakran az étrend nem az a rossz, hanem a táplálkozásunkhoz való hozzáállásunk okozza a problémát.

Jógikus receptek

Az élelmezésünk ahelyett, hogy táplálkozik és energiával és egészségesen tart minket, hozzáállásunk miatt betegséget is okoz. Itt állnak azok az alapelvek, amelyeket a jogok követnek az ételek egészséges hozzáállásának fenntartása érdekében: Tudatosság Minden embernek egyedi testkémia van; napi ételfogyasztása tükrözi saját egyéni alkotmányainak igényeit.

De hogyan lehet meghatározni, hogy melyik étel és melyik része megfelelő a testüknek? A test felépítésének és étrendi szükségleteinek megértéséhez yoga étrend figyelem szükséges. Míg az orvosok, táplálkozási szakemberek, egészségügyi szakemberek, dietetikusok stb.

Jóga és étrend – 5 fontos étkezési szabály jógázóknak!

Minden bizonnyal útmutatást és javaslatokat adhatnak yoga étrend egyéni étrenddel kapcsolatban, rajtad múlik, hogy vállalja-e a felelősséget saját szükségleteiért. Yoga étrend a jóginak tisztában kell lennie az étkezésével. Ha néhány hónapig kísérletezik tudatossággal, akkor minden bizonnyal megtudja, melyik a megfelelő étel számukra, mely ételek nyugalmat, békét és egészséget adnak yoga étrend, és melyik az élelmiszer mérgező és egyensúlytalanságot teremt.

Elmeállapot Hidd el vagy sem, a lelkiállapot étkezéskor sokkal fontosabb, mint amit eszünk.

  • Január
  • Az ilyen tápláló étel édes, lédús, gyarapító és ízes.

Az étel másképp érinti Önt, ha diéta bt, boldogan eszik, vagy ha szomorúsággal és aggodalommal tölt el.

Ha aggódó állapotban eszik, akkor még a legjobb ételeknek is lesz mérgező hatása. És ha örömmel eszel, akkor előfordulhat, hogy néha a méregnek sem lehet teljes hatása rád!

Jógikus táplálkozás 1. (testi szint)

Minél boldogabb, örömtelibb és nyugodtabb yoga étrend étkezni, annál inkább lesz a megfelelő étel. A test szintjén a megfelelő tápláléknak egészségesnek, nem stimulálónak és erőszakmentesnek kell lennie; pszichológiai szinten az elmének boldog, kecses és örömteli állapotban kell lennie; és a lélek szintjén hálás és hálás érzésnek kell lennie, amikor fogyaszt. Legalábbis ehhez a szívében hálás és hálás érzésnek kell lennie. Étkeszünk, vizet iszunk, lélegezünk - mindannyian hálásnak kell lennünk.

yoga étrend hasból fogyás

Az egész élet felé, az egész világ felé, az egész univerzum felé, a teljes természet felé, az isteni felé - hálás érzésnek kell lennie.

Hasznoskiadványok