Flexible diéta

Train With Brain: EGYÉL, AMIT AKARSZ - A Flexible Dieting trükk

Search for: Flexible dieting — a rugalmas flexible diéta lehet a fenntartható étrend?

flexible diéta

Néhány éve kezdett terjedni az IIFTY If It Fit Your Macros elmélet, amely arról szól, hogy nem szükséges például a szénhidrátok és zsírok milyenségére figyelni, elég, ha az ezeket tartalmazó ételek grammra beférnek a napi tápanyagbeviteledbe.

Nagyon menő hozzáállás, amikor valaki azzal dicsekszik, hogy akár gumicukorral is lehet diétázni, ha flexible diéta a napi előírt szénhidrátbevitelt nem lépi túl. Ez természetesen erős túlzás, de a rugalmas diétának flexible diéta vannak előnyei, és egészen értelmes dolognak tűnik.

OLCSÓ FITNESZ ÉTREND: TÖMEGNÖVELÉS ÉS SZÁLKÁSÍTÁS

Mi a gond a klasszikus testépítő diétával? Csaló étkezésnek legtöbb esetben az minősül, ha gyors szénhidrátot nem edzés után viszünk be, vagy telített zsírokat nagy mennyiségben.

Annak idején, amikor a Flexible Dieting felütötte a fejét a tengerentúlon, nemhogy szkeptikus, hanem ellenséges voltam vele szemben. Hát mi az, hogy azt eszel, amit akarsz? Hát mi az, hogy nem kell a csirke-rizs-zöldség triumvirátus előtt hódolnod, ha jól akarsz kinézni? Micsoda szentségtörés! No flexible diéta az ételek által kiváltott hormonreakciók, az inzulin, meg az apám fasza.

Esetleg a kettőt egyszerre. A csirkemell-hal-tojás fehérjeilletve rizs-hüvelyesek-zöldség-rendszeren alapuló étrend élettanilag szinte tökéletes, és ha valaki ezt élete végig tudja tartani, a táplálkozás terén csak jót tesz az egészségének.

Nincs tiltott étel

Nem mellesleg jól is fog kinézni. A baj viszont az, hogy ez az étrend idővel egyhangú, unalmas lesz, és vágyunk valami flexible diéta.

flexible diéta

Nem tartható fenn életünk végéig A testépítők által széles körben alkalmazott flexible diéta vagy ketogén diéták jól működnek, de néhány hónap után egyszerűen nyűgnek érzi már őket az ember. Senki nem képes hosszú évekig aszkétaként élni, tegyük hozzá, nem is éri meg állandóan megvonni a szánktól az ízletes falatokat.

Egy diétás ciklus után el is gondolkodik az ember, hogy merre folytassa tovább.

flexible diéta

Ismét tömegeljen teljes gőzzel, és a viszonylag gyors izomgyarapodás mellé hadd jöjjenek a zsírpárnák? Vagy grammra kiszámol étrenddel minden hónapban szedjen fel 0,01 kiló izmot? Azt gondoltam, most jól visszavetem magam több nappal, esetleg héttel, és tehetek rá percet a napi aerob edzésadagomra.

Nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről

Akkor mehet a diéta tortával vagy Sport szelettel? Ennyire milyen étrendek vannak nem érdemes durvulni, a cukor sokkal értéktelenebb tápanyag, mint a lassú szénhidrátok. Könnyen belátható, hogy a gyors felszívódású szénhidrátok nem képesek hosszabb távon energiát biztosítani. Kinek érdemes kipróbálnia a rugalmas diétát?

Kövess a Facebookon

Versenyzőknek nem igazán ajánljuk, vagy maximum a ciklus legelején. A tiszta étrendes diéta biztonságosabb e téren, sok versenyen apróságok döntenek egy-egy versenyző javára.

flexible diéta

A Flexibe Dieting azoknak való, akik egy hosszabb távú, fenntartható, és nagyrészt tiszta étrend mellett teszik le voksukat. Mi van, ha kilengésre vágysz?

Látásjavító zöldség, gyümölcs és hal

Nyugodtan egyél akár hetente több alkalommal is olyan ételt, ami a hagyományos diétába már nem férne bele. Támpontként: egy gramm szénhidrát 4, egy gramm zsír 9 kalóriát tartalmaz. A fehérje szintén 4-et, de ezzel a tápanyaggal nem szokás játszani amatőr szinten. Ezeket is olvasd el!

Hasznoskiadványok