Flexitáriánus diéta,

Flexitáriánus étrend - ez lesz a jövő legjobb diétája?

Ha valaha is gondolkodtál azon, mennyire egészséges a zöldségalapú táplálkozás, de nem tudnál lemondani egy-egy szelet csirkemellről vagy a reggeli flexitáriánus diéta, a flexitáriánus diétát neked találták ki.

xl-s medical étvágycsökkentő tabletta vélemények

Ugyanis ennek az étrendnek az a lényege, hogy hozzájuss a legfontosabb tápanyagokhoz, közben pedig ne kelljen lemondanod semmiről, az már csak bónusz, hogy le is fogyhatsz vele. A flexitáriánus kifejezés a flexibilis és a vegetáriánus szavakból áll össze, vagyis ez egy olyan növényi alapú étrend, ami rugalmas, nem zárja ki az állati fehérjéket, mindössze arra ösztönzi a követőit, hogy a lehető legtöbb zöldséget fogyasszák.

Fogyás flexitáriánus flexitáriánus diéta A diéta lényege, hogy a követői hetente legalább két, haladók három-öt napon át a lehetőségekhez mérten hús- és állatitermék-mentesen táplálkozzanak.

A flexitáriánus étrend egy olyan étkezési forma, amely leginkább a növényi eredetű ételekre fekteti a hangsúlyt, miközben a húst és a más állati termékeket csupán mértékkel engedi meg. Rugalmasabb, mint a teljesen vegetáriánus vagy vegán étrend Ha több növényi alapanyagot szeretnél hozzáadni az étrendedhez, de nem akarod teljesen elhagyni a húst, akkor a flexitáriánus diétát Neked találták ki!

A kúra során az ember főleg gyümölcsöket és zöldségeket eszik, és a fehérjeigényét is inkább növényi forrásokból fedezi. Persze időről időre fogyaszthat állati eredetű ételeket.

diéta nőknek

Általános szabály, hogy a feldolgozott élelmiszereket kerülni kell, és törekedni kell az ételeket a legtermészetesebb formájukban az asztalra tenni. Ezenkívül vissza kell fogni a cukorfogyasztást.

hogy fogyjak 15 évesen

A rugalmasságának köszönhetően ez a diéta kevésbé fókuszál arra, hogy mit kell elhagyni, inkább arra figyel, mit kell beilleszteni az étrendbe: a zöldségeket. Napi ötszöri étkezést ír elő, és legalább 30 perc kényelmes tempójú mozgásra ösztökél. Ez már önmagában is fogyasztó hatással bír.

diéta szó jelentése

Ráadásul a gyümölcsök és zöldségek kalóriatartalma flexitáriánus diéta alacsonyabb, mint az állati termékeké, eközben pedig rengeteg tápanyag és vitamin van bennük.

A vegetáriánus étrend önmagában is diétás.

diéta kávé

Számos kutatás bizonyítjahogy a növényi alapú táplálkozást követő emberek kevesebbet nyomnak. Egy tanulmány szerint pedigmely diétázókat vizsgált, a vegánok átlagosan 2,5 kilóval többet fogytak 18 hét alatt, mint a normál étrendet követő társaik.

fogyás 3 nap alatt

A flexitáriánus étrendre mindez igaz. Az állati fehérjének köszönhetően ráadásul segíti az izomépítést, és sokkal ritkábban éhezik meg közben az ember.

Mivel nem ajánlja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, lényegesen kalóriaszegényebb is, mint egy étrend szálkásításhoz nőknek étrend.

Hasznoskiadványok