Fogyokuras tornak. Így égess el óriási mennyiségű kalóriát: 30 perces otthoni edzéssel is lehet - Fogyókúra | Femina

fogyokuras tornak

A fogyókúra igen hasznos kiegészítője a mozgás, ez ugyanis képes megvédeni attól, hogy a diéta miatt fennálló kalóriahiány következtében izmot veszíts, lassuljon az anyagcseréd, később pedig visszahízz.

fogyokuras tornak

Az izmok fenntartása jóval több kalóriát igényel, mint a zsírpárnáké, ráadásul feszessé, formássá teszik a testet, így meghálálják, ha foglalkozol velük. Ehhez azonban nemcsak megfelelő táplálkozásra, de minimum heti három-négy fogyokuras tornak maximum hat - alkalommal mozgásra is szükség van.

fogyokuras tornak

Otthoni edzés kezdőknek Már azzal is remek eredményeket érhetsz el, ha csak otthon edzel, és egyszerre maximum fél órát szánsz a mozgásra. Ilyenkor azonban fontos, hogy olyan gyakorlatsorokat végezz, melyek kiemelkedően hatékonyak a zsírégetésben és izomépítésben, mint az erősítés és a HIIT-edzések. Ha így mozogsz, azzal intenzíven megterheled az izmaidat, azok szövetén mikrorepedések keletkeznek, melyeket a testnek regenerálnia kell.

15 PERCES ZSÍRÉGETŐ EDZÉS / ESZKÖZÖK NÉLKÜL / KOLOSZÁR ENIKŐ

Ahogy a repedések kipótolódnak, úgy növekszik fogyokuras tornak izom. Ezt a folyamatot utóégésnek nevezik, ugyanis a gyógyuláshoz szükséges energiafelhasználás miatt ilyenkor megemelkedik a test kalóriaszükséglete.

Mivel az utóégés akár több napig is tarthat, érdemes a hét napjain váltogatva különböző izomcsoportokat edzeni, hogy párhuzamosan több helyen is aktív legyen a folyamat.

fogyokuras tornak

Ha maximális hatékonyságra törekszel, kérd személyi edző segítségét egy program összeállításában. Kezdőként jó választás lehet egy teljes testet átmozgató, saját súllyal, eszköz nélkül végzett edzés a heti program részeként.

fogyokuras tornak

Ha kipróbálod, nagyjából egy-másfél hónap elteltével válts nehezebb tornárahogy folyamatos legyen a fejlődés. Csináld a következő gyakorlatokat 5 perc bemelegítés után 45 másodpercig másodperces szünetekkel, majd, ha végigértél rajtuk, kezdd elölről, és zárásként nyújts 5 percen keresztül, így összesen fél órát tesz ki a mozgás.

Tweet A hasi zsír makacsságáról és nehéz leadásáról már bizonyára sokan megbizonyosodhattak azok közül, akik megpróbáltak megszabadulni egy-egy úszógumitól vagy sörhastól, hiszen megfelelő diéta és kellő odafigyelés nélkül erre nem sok valós esély mutatkozik.

Hasznoskiadványok