Fogyás inzulinrezisztenciával, Az inzulinrezisztencia tünetei

Lehet, hogy inzulinrezisztencia miatt nem fogysz? Tudnivalók és tanácsok! - Netamin Webshop

fogyás inzulinrezisztenciával 5 napos diéta csomag

Az orvos válaszol Fogyás inzulinrezisztenciával inzulinrezisztens, annál a nehezebb fogyás állapotát a magas inzulinszint okozza. A sejtek alacsonyabb inzulinérzékenysége, az anyagcsere-folyamatok sérülése az egészségtelen étrend mellett az egészségesnek hitt, de valójában destruktív csodadiéták folyománya is lehet.

És nem csak a zsírpárnák miatt komoly és kezelendő; hosszútávon 2-es típusú cukorbetegséggé is alakulhat. A jó hír, hogy megfelelő étrenddel és életmóddal sejtjeink inzulinérzékenysége javítható, a károsodott anyagcsere helyretehető. Milyen az egészséges anyagcsere-állapot?

Lehet, hogy inzulinrezisztencia miatt nem fogysz? Tudnivalók és tanácsok!

Minden étkezés megemeli a vércukorszintet, amire a hasnyálmirigy inzulintermeléssel reagál. Az inzulin viszi a vérben lévő cukrot, más néven glükózt a sejtekbe, hogy fogyás inzulinrezisztenciával energia gyanánt használják fel.

A megmaradt glükóz zsír formájában elraktározódik — megfelelő inzulinérzékenységű sejtek és egészséges életmód mellett nem lesz belőle túl sok. Ha azonban a sejtek inzulinérzékenysége csökken, az megbillenti a helyes anyagcserét.

fogyás inzulinrezisztenciával szívbetegek diétája

Mitől csökkenhet a sejtek inzulinérzékenysége? Mint a legtöbb rendellenességnek, ennek is lehetnek örökletes okai, ám az egészségtelen életmód nagyban növeli az anyagcserezavarok és az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét.

Angéla tüneteinek első számú oka a policisztás ovárium szindróma.

A rendszertelen, illetve túl gyakori evés, csakúgy, mint a fogyás inzulinrezisztenciával nagy adagok a finomított szénhidrátok fogyasztása mind újabb és újabb glükózlöketet, ezzel inzulincsúcsot jelentenek, amelyek hatására a sejtek egyre nehezebben reagálnak az inzulinra — csökken az inzulinérzékenységük. Ennek az eredménye, hogy az inzulinszint magas marad, a szervezet elkezd raktározni: a magas inzulin köti a zsírt. Farkas Kitti orvos, aki szerint kifejezetten a csodadiéták tehetnek arról, hogy manapság olyan sok az inzulinrezisztens beteg.

Hogyan fogyhat, aki inzulinrezisztens? Az orvos válaszol

Hogyan étkezz a megfelelő inzulinérzékenységért? Amellett, hogy nehézkessé vagy lehetetlenné válik a zsírpárnák ledolgozása, a kezdődő és már kialakult inzulinrezisztencia leggyakoribb tünetei közé tartozik a hirtelen rád törő fáradtság, enerváltság és álmosság, fogyás inzulinrezisztenciával, izzadás, szédülés fogyás inzulinrezisztenciával akár ájulás is. Ennek az oka, hogy az inzulinrezisztencia miatt a sejtek nagyon nehezen tudják csak felhasználni a vérben lévő fogyás inzulinrezisztenciával.

fogyás inzulinrezisztenciával hogyan fogyjak az arcomból

Fotó: Shutterstock Evés, mozgás, pihenés A sokat emlegetett napi ötszöri-hatszori étkezés elterjedt módszer, azonban Dr. Farkas Kitti szerint egyáltalán nem jó ötlet az inzulinháztartás szempontjából. A gyakori etetés csökkenti az éhségérzetet és kiigazítja a vércukrot, de magát a kiváltó okot, azaz a magas inzulinszintet, nem kezeli. Emellett az orvos a természetes alapanyagok fontosságát hangsúlyozza.

Az élet inzulinrezisztenciával

A manapság szintén felkapott és a fogyókúrázók körében is nagyon terjedő csodadiéták kapcsán arra is int: Ne higgyünk a feldolgozott, fogyasztószernek kikiáltott, csomagolt műételekben! A rendszeres testmozgás szintén elengedhetetlen inzulinrezisztens személy számára. A sport nemcsak a zsírégetés fokozása és az izmok növelése miatt fontos, hanem azért is, mert maga az intenzív testmozgás javítja a sejtek inzulinérzékenységét.

Inzulinrezisztencia: mit ehetünk, mit nem - Dusa Fanny dietetikus

A destruktív stressz szintjének mielőbbi csökkentése és a pihentető, minőségi alvás szintén kikerülhetetlen összetevője az egészséges, IR-mentes anyagcserének. Farkas Kitti fogalmaz — el kell tüntetni a korábbi, sikertelen fogyókúrák hatásait.

Így lehet elkezdeni rendbe tenni az anyagcserét.

fogyás inzulinrezisztenciával központi idegrendszerre ható étvágycsökkentő gyógyszerek

Diéta 100 kg felett sejtek inzulinérzékenységének javításával be tud indulni a zsírfelhasználás is, újra tudunk majd fogyni.

Hasznoskiadványok