Étvágycsökkentő készítmények. A legjobb fogyás és étvágycsökkentő

Mi az igazság az étvágycsökkentő tablettákról?

Az elhízás egy bizonyos gén mutációján múlik Egy étvágycsökkentő készítmények gén mutációinak hordozói nagyobb valószínűséggel küzdenek súlyfelesleggel már egészen kisgyermekkortól, és 18 éves korukra átlagosan 17 kilogramm többletsúly van rajtuk.

A New England Journal of Medicine című folyóiratban publikált étvágycsökkentő készítmények csaknem kétezer ember bevonásával készült.

étvágycsökkentő készítmények

A résztvevők egy része hetente egyszer szemaglutid injekciót, másik részük placebót, vagyis hatóanyag nélküli szert kapott, és mindkét csoport tagjait tanácsokkal látták el a megfelelő étrendről és testmozgásról.

A szemaglutidot a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére is használják, ám a mostani vizsgálat résztvevőinél nagyobb dózisban alkalmazták. Az eredmények szerint a szemaglutidot kapó alanyok átlagosan 15 kilogrammot, a kontrollcsoport tagjai 2,6 kilogrammot fogytak a étvágycsökkentő készítmények 15 hónapja alatt.

étvágycsökkentő készítmények

A szemaglutidos csoport tagjainak 32 százaléka szabadult meg testsúlyának egyötödétől, míg a másik csoportban ugyanez az arány kevesebb mint 2 százalék volt. A tanulmány során tapasztalt mellékhatások között szerepel az émelygés, a hányás, a hasmenés és a székrekedés.

étvágycsökkentő készítmények

A szakemberek további tanulmányokkal vizsgálják, hogy az elért testsúlycsökkenés hosszú távon fenntartható-e. Forrás: MTI.

étvágycsökkentő készítmények

Hasznoskiadványok