Változatos étrend, Változatos étrend
Változatos étrend Viktor Anna Hírek - Aktuális Zöldség és gyümölcsfélékből készült változatos étrend ételek kerültek az asztalokra az Ízek Tanodájában.
Az európai uniós pályázaton elnyert összegből megvalósított főzőtanfolyam harmadik állomásán ezeket a vitamindús ételeket helyezték a középpontba. Félünk az újtól, sokszor nem merünk kockáztatni a táplálkozásunkat illetőleg sem.
Pedig a zöldségek-gyümölcsök széles skálájával, változatos ízvilággal találkozhatunk a piaci árusoknál és a boltokban is, melyeket különféle módon készíthetünk el. A tudatos táplálkozást hirdető tanfolyamon ezúttal a változatos étrend egészséges életmódjára helyezték a hangsúlyt, így most számukra készítettek különféle ételeket. Általában a mangót mindenki csak nyersen eszi vagy esetleg aszalva fogyasztják el és most főzve a csirkével, narancslével egy pici változatos étrend, egy kicsit ilyen édeskés, savanykás íz hatású lesz.
A tanfolyam egyik résztvevője, Bankáné Gergely Katalin, csecsemő és kisgyermeknevelőként azt mondja, tapasztalata szerint nem sokszor kerül a gyerekek tányérjára zöldség és gyümölcs. Ezért is tartja fontosnak ezt a tanfolyamot, mert segíthet a változatos étrend kialakításában.
Itt próbálunk belőlük olyan finom ételeket készíteni, főételeket, krémsajtokat, hogy megszerettessük a gyerekekkel. Bankáné Gergely Katalin hozzátette, nem csak az íz, hanem játékos forma és színviláguk is segíthet abban, hogy befogadóbbak legyenek a gyerekek az eléjük rakott gyümölcsös és zöldséges ételekkel.
Az Aktuális napi hírei.